"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна лібералізує ринок вугілля

Четвер, 3 червня 2010, 10:26

Україна до кінця 2012 року планує відійти від схеми функціонування на оптовому ринку вугільної продукції єдиного державного продавця ДП "Вугілля України" і лібералізувати ринок.

Про це сказано в Програмі економічних реформ на 2010-2014 роки, яку у середу схвалив Комітет з економічних реформ при президенті, повідомляє агентство "УНІАН".

Згідно з документом, передбачається впровадити систему прямих договорів закупівлі вугілля, зокрема, і за допомогою аукціонів, а також привести ціни на вугілля державного вугільного сектору до ринкового рівня.

Також передбачається лібералізувати механізми імпорту вугільної продукції в країну.

Реклама:

Ліквідацію ДП "Вугілля України" планується здійснити безпосередньо після розробки механізму прямих дотацій збитковим державним шахтам і ліквідації збиткових шахт.

Одним з першочергових завдань програми визначено скасування вимоги закуповувати енергетичне вугілля державними ТЕС винятково у "Вугілля України".

Як відомо, 2008 року уряд Юлії Тимошенко своєю ухвалою зобов`язав державні енергогенеруючі компанії закуповувати вугілля за спрощеною процедурою (з одним учасником) у державного оператора вугільної продукції "Вугілля України".

Пізніше дія цієї постанови була пролонгована на 2010 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!