Янукович доручив міліції розібратися із заводом Бойка

Четвер, 3 червня 2010, 09:47

Президент Віктор Янукович доручив правоохоронним органам вивчити ситуацію, яка склалася на Маріупольському металургійному комбінаті (ММК) імені Ілліча.

Про це на брифінгу у четвер заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Президент дав усі необхідні доручення, правоохоронним органам у тому числі. Я думаю, що ми в цьому питанні найближчим часом поставимо крапку", - сказав він.

Азаров також повідомив, що по лінії уряду ситуацію на комбінаті вивчає комісія з боротьби з рейдерством на чолі з віце-прем'єром Володимиром Сівковичем.

Реклама:

Як повідомлялося, в середу, 26 травня, представники кіпрських Formigos і Rewein Борис Подільський та Ілля Горн заявили про придбання цими та іншими компаніями 100% акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь", якому. у свою чергу, належать 90,41% акцій ММК ім.Ілліча.

За їх словами, покупці мають намір отримати контроль над меткомбінатом за підсумками зборів акціонерів.

Представники інвесторів зазначили, що не зверталися за дозволом в АМКУ, оскільки жодна з компаній-покупців не купувала понад 25% акцій.

Водночас, гендиректор ММК ім.Ілліча та "Ілліч-Сталі" Володимир Бойко спростував інформацію про продаж комбінату, а також заявив про захоплення реєстратора акцій обох очолюваних ним підприємств і рейдерську атаку на них, яка триває вже більше року.

За його словами, ЗАТ відразу повернув 240 млн. гривень, отримані днями в якості оплати за акції.

Однак, 29 травня в пресі були опубліковані документи за підписом Бойка, датовані квітнем 2009 року, які підтверджують згоду ЗАТ "Ілліч-Сталь" на продаж 100% акцій підприємства.

ММК ім.Ілліча входить до числа трьох найбільших металургійних комбінатів України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!