Тігіпко пообіцяв банкірам залатати дірки в законодавстві

Четвер, 3 червня 2010, 08:57

Кабмін готує пакет законопроектів, спрямованих на вдосконалення банківського законодавства. 

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко під час зустрічі з німецькими банкірами, підприємцями та дипломатами, повідомляє прес-служба Кабміну.

За його словами, робоча група за участю представників уряду, Нацбанку та адміністрації президента разом з представниками комерційних банків зараз опрацьовує пакет із п'яти законопроектів, спрямованих на покращення регулювання банківської діяльності.

"Цими документами передбачено, зокрема, посилення незалежності Нацбанку, оптимізацію процедури банківського регулювання, збільшення повноважень Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо розкриття інформації про реальних власників банківських установ, а також щодо розширення прав кредиторів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Тігіпко зазначив, що фінансова криза виявила численні прогалини в банківському законодавстві, які потребують законодавчого вирішення.

"Прийняття цих проектів дасть можливість комерційним банкам значно зменшити ризики за кредитними операціями, а, отже, відновити кредитування економіки", - цитує віце-прем'єра прес-служба.

Він також вважає, що необхідно прописати чітку та прозору процедуру реструктуризації кредитів тих боржників, які з об'єктивних причин не мають можливості їх сплачувати.

Крім того, коментуючи численні звернення підприємців, щодо неправомірних дій деяких працівників митних служб, Тігіпко зазначив, що "доволі часто податкові та митні служби порушують принципи своєї роботи й перешкоджають розвитку підприємницької діяльності".

"Головна проблема - завищення вартості товарів, що імпортуються. Мені здається, що це - саботаж з боку тих митників, які отримали достатньо серйозні завдання по зборах, але не хочуть професійно працювати і разом з бізнесом шукати спільних рішень, а механічно піднімають вартість імпортованих товарів", - заявив Тігіпко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!