Німецький фонд захисту клімату даватиме кредити українцям

Вівторок, 29 червня 2010, 20:31

Створений за ініціативи міністерства охорони довкілля Німеччини фонд захисту клімату кредитуватиме бізнес та приватні господарства в Україні та низці інших країн з перехідною економікою.

Німецький уряд планує протягом наступних п'яти років залучити до Фонду захисту клімату 500 млн. доларів, передає Deutsche Welle.

100 млн. доларів виділять уряд та державний банк KfW, решта - кошти інвесторів.

Україна - одна з пріоритетних країн в рамках програми кредитування, поряд із Бразилією, Китаєм, Індією, Індонезією та низкою інших країн, в яких швидко зростає використання енергоносіїв та шкідливих викидів в атмосферу.

Реклама:

Кредити на привабливих умовах надаватимуться як представникам малого і середнього бізнесу, так і приватним господарствам.

Підприємці отримуватимуть гроші для модернізації виробництва, яка дозволить суттєво зменшити споживання енергоресурсів та шкідливі викиди.

З цією самою метою гроші даватимуть, приміром, господарям старих будинків, в яких треба замінити систему опалення.

Однією з вигод у цьому проекті для Німеччини може бути залучення німецьких технологій, каже речник KfW Вольфґанґ Швайкгардт.

"Це - не мета фонду. Використання німецької продукції не буде умовою надання кредиту. Але, як вам відомо, Німеччина - один з лідерів у енергоощадливих технологіях. Отже, висока вірогідність того, що клієнти використовуватимуть саме німецькі технології", - зауважує Швайкгардт.

За його словами, головна мета фонду - захист клімату та заощадження енергії. 

Кредити видаватимуть через банки-партнери в Україні. Зокрема, партнером у попередньому проекті німецького банку KfW щодо сприяння енергоефективності є Procreditbank.

В рамках цього проекту до 2013 року передбачено кредити загальним обсягом 11 млн. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: