Рада встановила новий порядок митного оформлення до Євро-2012

Вівторок, 29 червня 2010, 18:50

Верховна рада внесла зміни до низки законів щодо митного оформлення товарів, призначених для підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

За проект №6421 в цілому проголосував 241 депутат, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Документ встановлює тимчасові правила ввезення на митну територію України та вивезення за межі митної території України товарів, призначених для підготовки та проведення Євро-2012, учасниками чемпіонату та уповноваженими особами, а також УЄФА.

Крім того, встановлюються тимчасові правила ввезення та вивезення особистих речей і транспортних засобів.

Реклама:

Проект регулює питання звільнення від оподаткування операцій з ввезення на територію України низки товарів учасниками чемпіонату та УЄФА.

До 1 вересня 2012 року податок на додану вартість не проводиться під час ввезення на митну територію України предметів під митним режимом імпорту (реімпорту).

УЄФА, особа, призначена УЄФА чи учасник чемпіонату (крім збірної України) мають право ввозити предмети у митному режимі імпорту (реімпорту) без сплати ввізного мита та податку на додану вартість, за правилами, встановленими законами "Про Єдиний митний тариф" та "Про податок на додану вартість".

Ввезення, пересилання на митну територію України наземних транспортних засобів, які використовуються УЄФА, здійснюється в митному режимі тимчасового ввезення.

Такий наземний транспорт не може використовуватися з комерційною метою (для отримання доходу).

Декларантами предметів, призначених для здійснення заходів з підготовки та проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, можуть бути УЄФА, особи, призначені УЄФА, учасники чемпіонату або призначені ними митні брокери.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!