ЄБРР дасть Молдові 100 мільйонів євро

Вівторок, 29 червня 2010, 17:59

Європейський банк реконструкції і розвитку у рамках нової програми для Молдови на 2011 надасть республіці 100 млн. євро.

Про це заявив директор ЄБРР по Австрії, Ізраїлю, Мальті, Казахстану, Боснії і Герцеговині Курт Байєр на прес-конференції в Кишиневі у вівторок, повідомляє агентство "Интерфакс".

ЄБРР фінансує в Молдові проекти з розвитку інфраструктури, водопостачання, енергетичного сектору, а також у приватному секторі, де банк віддає перевагу малому і середньому бізнесу.

За словами Баейра, який очолював делегацію ради директорів банку в ході поїздки до Молдови, плідні дискусії з керівництвом республіки "показали велику зацікавленість уряду в тому, щоб банк продовжував роботу в країні".

Реклама:

"Ми вражені планами уряду щодо проведення реформ з метою досягнення економічного зростання", - сказав він.

При цьому представник ЄБРР відзначив певні ризики для молдовської економіки в майбутньому, висловивши надію, що реформи будуть поступальними, а їх результат - позитивним.

Як повідомив Баейр, в ЄБРР вважають, що в 2010 році Молдова має можливість надолужити торішні втрати ВВП (у 2009 році ВВП скоротився на 6,5%, прогноз ЄБРР на 2010 рік - зростання на 4%).

Проте він не виключив, що в другій половині 2010 року зростання ВВП може сповільнитися через політичну ситуацію в країні.

Передбачається, що рада директорів ЄБРР розгляне нову програму для Молдови на 2011 рік у листопаді 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: