У Азарова призупинили ліцензію Regal Petroleum

Вівторок, 29 червня 2010, 15:28

Міністерство охорони навколишнього природного середовища призупинило дію ліцензії британської компанії Regal Petroleum plc на розробку нафтогазових родовищ в Україні.

Про це заявив глава міністерства Віктор Бойко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я підписав указ про припинення діяльності Regal Petroleum (...) Про призупинення дії ліцензії", - сказав міністр.

Як зазначив Бойко, рішення про припинення ліцензії Regal Petroleum Міжвідомча робоча група з надрокористування при Мінприроди прийняла ще 23 грудня 2009 року через низку порушень.

Реклама:

"Були приписи Генеральної прокуратури, Державної податкової інспекції, Геологічної служби. Я звертався до Regal Petroleum чотири рази, щоб ми могли з ними зустрітися і обговорити питання ліквідації тих негараздів, які були в цих приписах. Чотири рази вони не виходили на зв'язок, і зустрічі відкладалися", - сказав міністр.

За його словами, компанія спочатку заявляла про намір ліквідувати порушення за три місяці, але після закінчення цього терміну попросила ще про чотири місяці.

"Оскільки наказ я написав відповідно до рішення Міжвідомчої робочої групи, то вона повинна мені дати дозвіл і на скасування цього рішення", - сказав Бойко щодо відновлення діяльності Regal Petroleum.

Як повідомлялося, Regal Petroleum plc до 5 червня 2010 року довела рівень добового видобутку до 2,952 тис. барелів нафтового еквівалента, що на 16,4% перевищує аналогічний показник на 1 квітня і на 42,5% - на початок 2010 року.

Компанія володіє заводом з переробки власного газу і конденсату потужністю 700 тис. кубометрів газу і 200 кубометрів конденсату на добу, а також 13,2 км трубопроводу, що з'єднує підприємство із системою магістральних газопроводів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: