Іноземцям полегшать доступ до українського будівельного ринку

Вівторок, 29 червня 2010, 15:19

Верховна рада погодилася з пропозиціями президента Віктора Януковича утриматися від впровадження додаткових вимог для виконання будівельних робіт іноземними юридичними особами.

За відповідні пропозиції президента до проекту закону №2464 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері будівництва житла" проголосував 241 народний депутат, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Як пояснив головуючий на засіданні Адам Мартинюк, пропозиції зводяться до того, щоб вилучити з документа пункт 1 статті 10.

Як відомо, підпунктом 1 пункту 10 розділу I закону, що розглядається, пропонується доповнити статтю 29 закону "Про планування і забудову територій" новою частиною п'ятою.

Реклама:

За цим доповненням для отримання дозволу на виконання будівельних робіт іноземні юридичні особи, крім документів, що подають вітчизняні юридичні особи, також подають документ, що підтверджує факт залучення громадян та юридичних осіб України до виконання будівельно-монтажних робіт обсягом не менше як 90% їх загальної обсягу, а також використання не менш як 50% вітчизняних виробів та матеріалів, зокрема будівельних конструкцій.

Таким чином, іноземні юридичні особи фактично зобов'язуються залучати до виконання будівельно-монтажних робіт громадян, юридичних осіб України та будуть використані вітчизняні будівельні конструкції, інші вироби і матеріали у визначених законом обсягах.

На думку президента, такий підхід суперечить міжнародним зобов'язанням України за договорами СОТ в частині національного режиму щодо внутрішньої регуляції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!