"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Регіонал Хмельницький купив "Росинку". Заради землі в Києві

Вівторок, 29 червня 2010, 13:25
Київська інвестиційна група Андрія Іванова і депутата від ПР Василя Хмельницького домовилася з японською Suntory про купівлю столичного заводу безалкогольних напоїв "Росинка".

За інформацією видання "Деловая столица", Хмельницького й Іванова зацікавила земля "Росинки" площею понад 3,1 га по вулиці Ежена Потьє, яку у перспективі планується забудувати, а устаткування і сам бізнес продати сторонньому інвестору.

За словами джерела видання, близького до однієї зі сторін переговорного процесу, це чергова за останні три роки зміна власника ВАТ "Київський завод безалкогольних напоїв "Росинка", договір про що був підписаний 24 червня.

Сума угоди, за словами співрозмовника, склала близько 25 млн. доларів.

Видання відзначає, що це вже друге пришестя Іванова і Хмельницького на "Росинку".

Реклама:

Ще в 2006 році КІГ разом з інвестгрупою "Тект" Вадима Гриба спочатку скупив паї у колективу тодішнього орендного підприємства "Росинка". Потім на його базі було створено відкрите акціонерне товариство, 100% акцій якого на паритетних засадах розділили між собою "Тект" і КІГ.

Наприкінці 2006 року обидві сторони оголосили тендер по його продажу. Найбільш щедра пропозиція надійшла від французької Orangina Schweppes Group, яка погодилася заплатити близько 60 млн. доларів.

Після поглинання наприкінці 2009 року Orangina Schweppes Group японський алкогольний  конгломерат Suntory Holdings відразу ж вирішив позбутися від активу в Україні.

Результат не змусив себе довго чекати, тим більше, що по сусідству з заводом знаходиться ще одне підконтрольне Іванову і Хмельницькому підприємство ВАТ "Київхліб".

Плани по комплексній забудові їхніх територій, за даними видання, існують ще з 2007 року, однак тоді було вирішено відмовитися від них на користь продажу "Росинки" західним інвесторам. Зараз до цієї ідеї повернулися знову.

Саме виробництво, за словами співрозмовників видання, буде винесене за межі міста і продане профільному інвесторові, ймовірно "Новим продуктам", Shake, Non Stop тощо.

Як повідомлялося, у листопаді 2009 року стало відомо, що "Росинка" стане японською.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: