"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінтранс не знизить тарифи на страхування пасажирів

Вівторок, 29 червня 2010, 12:49

Мінтрансзв'язку не планує знижувати тарифи на страхування пасажирів від нещасного випадку на транспорті.

Проте ліміти з виплат планується збільшити вдвічі, пише видання "Дело".

Такі норми містяться у доопрацьованому міністерством проекті постанови Кабміну, яким планується змінити умови обов'язкового особистого страхування від нещасних випадків на транспорті.

Видання відмічає, що зміни набудуть чинності вже до кінця літа, у випадку відсутності зауважень до документу.

Реклама:

Проти зниження тарифів категорично виступають страховики.

У Мінтрансі вважають, що прийняття постанови в такому вигляді вирішить дві проблеми: збільшить максимальний розмір страхового відшкодування пасажирам і підвищить безпеку перевезень.

При цьому не постраждають і страховики, так як цей вид страхування, за підрахунками міністерства, майже не приносить їм збитків.

Щорічний рівень виплат по ньому сягає 1%.

Самі страховики іншої думки. Адже, якщо з страхування транспортників їх ніхто не змушує ділитися половиною доходів з перевізниками, то зі страхування пасажирів ця норма діє давно.

Тобто, компанії, які страхують пасажирів від нещасного випадку на транспорті зобов'язані віддавати половину своїх доходів перевізникам.

"Насправді віддаємо не 50%, а набагато більше. Транспортники з нас беруть і на проведення рекламних акцій, і на роз'яснювальні заходи. Так що в самих страхових компаній грошей залишається небагато", - стверджує заступник голови правління страхової компанії "Раритет " Валентин Гончаренко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: