Уряд наказав банкам домовитися із забудовниками

П'ятниця, 25 червня 2010, 17:54

Кабінет міністрів наказав компаніям-забудовникам у п'ятиденний термін подати кредитні заявки банкам на фінансування недобудованих 34 об'єктів з високим ступенем готовності.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на прес-службу асоціації "Регіональне будівництво".

Згідно з повідомленням, банки протягом двох тижнів повинні розглянути подані кредитні заявки і ухвалити рішення щодо можливості кредитування добудови відповідних об'єктів.

Мінрегіонбуд, у свою чергу, повинен забезпечити координацію роботи компаній-забудовників з банками відповідно до розробленого плану і в місячний термін поінформувати Мінфін про стан справ із залученням банківського фінансування.

Реклама:

Нацбанку рекомендовано розглянути питання надання цільових кредитів рефінансування банкам, які беруть участь у реалізації плану взаємодії забудовників і банків.

Як розповів Президент Асоціації "Регіональне будівництво", голова правління ВАТ "Трест Житлобуд-1" Олександр Харченко, на добудову об'єктів планується виділити 537 млн. гривень, з них близько 10% - для харківських об'єктів.

При цьому він додав, що поки процес фінансування знаходиться на стадії намірів.

Оскільки будівельні компанії, не будучи державними підприємствами, не можуть розраховувати на держгарантії при отриманні кредиту, для них стає проблемою питання застави.

Поки невідомо і під які відсотки будуть видаватися кредити на добудову об'єктів високого ступеня готовності. Забудовники розраховують на пільгові кредити під 14%, а не під 27-28%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!