"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У психлікарні - аншлаг через банківських боржників

П'ятниця, 25 червня 2010, 17:25

У столичній психіатричній лікарні №1 імені Павлова останнім часом багатолюдно - через економічні негаразди кияни стали частіше хворіти на неврози і впадати в серйозні депресії.

Про це "Сегодня" розповів головний лікар В'ячеслав Мишиєв.

За його словами, зараз у спеціальному відділенні кризових станів лікарні зайняті всі 25 ліжок.

Завідуюча відділом Світлана Нетрусова розповіла, що як тільки одні пацієнти виписуються, на їхнє місце приходять інші, а причиною психічних розладів стають проблеми з кредитами.

Реклама:

"Зовсім нещодавно виписалася подружня пара, що взяла кредит у банку, заклавши свою квартиру. У жінки була жахлива депресія, тому що банк підняв їм відсотки, які вони не в змозі платити. У чоловіка - теж, але в меншому ступені", - розповіла Нетрусова.

Вона додала, що днями виписався чоловік, якому доветься продати квартиру, щоб закрити заборгованість перед банком. При виписці він попросив у лікарні довідку, що перебував на лікуванні, щоб банк не вводив санкції за прострочені платежі.

За словами правозахисника Едуарда Багірова, довідка з психіатричної лікарні стала досить популярним способом залагоджування відносин з банком.

"З'явилися "контори", які навіть спеціалізуються на тому, що допомагають боржникам банків позбутися сплати. Один з механізмів - визнання вас недієздатним. Для цього потрібні довідки про те, що ви лежали в лікарні, також довідки експертів-психіатрів, що підтверджують, що в момент підписання договору з банком ви були психічно нездорові", - сказав він.

Однак, у банку кажуть, що це може спрацювати тільки з тими кредитами, що видаються людині готівкою (банківськими позичками, грішми під бізнес), якщо ж позичальник купив квартиру або машину в кредит, то банк просто забере нерухомість або авто.

У лікарні Павлова запевняють, що із симулянтами не зіштовхувалися, а ті, хто в них лежать, дійсно потребують допомоги.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!