"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бойко "вирішив питання" з офшорними покупцями

П'ятниця, 25 червня 2010, 14:40

Вирішення ситуації з офшорними покупцями ВАТ "ММК імені Ілліча" практично завершене.

Про це заявив голова правління, генеральний директор меткомбінату Володимир Бойко, пише газета "Дело" із посиланням на ilich.in.ua.

"Вирішення ситуації зі скандальним "придбанням" офшорними компаніями акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь" вже практично завершено. Ми вирішимо це питання цілком цивілізованим шляхом, на підставі норм чинного законодавства", - сказав він.

Бойко пояснив, що багато що з того, що озвучувалася від імені "покупця", грунтувалося на ні чим не підтверджених і необгрунтованих словах брокера.

Реклама:

"Не було і не могло бути моєї згоди на продаж акцій. Тому, моя тверда позиція, реакція президента, уряду, Антимонопольного комітету, наявність порушень у "оформленні угоди" зробили важковиконуваною перспективу досягнення "покупцями" їх мети - вступу в управління ЗАТ "Ілліч-Сталь", - наголосив гендиректор ММК.

Бойко вважає, що у вирішенні конфлікту йому допомогло укладення угоди з компанією Рината Ахметова.

"Думаю, що не останнім був і той факт, що їм стало відомо про умови укладеного між комбінатом імені Ілліча і "Метінвестом" довгострокового, на 25 років контракту на постачання комбінату концентрату, коксу й руди. Вони зрозуміли, за якими цінами можуть бути ці поставки і які штрафи доведеться платити за відмову від виконання контракту", - заявив Бойко.

За його словами, криза, загальна економічна ситуація на комбінаті, при якій збитки від роботи підприємства можуть досягти мільярдних сум; напруженість з погашенням багатомільйонного боргу уряду з повернення ПДВ - все це разом узяте вплинуло на рішення "покупців" акцій піти на переговори.

"Вирішення ситуації стане простим: у нас викрали акції, перерахувавши нам за них якісь гроші - ми повернемо ці гроші, а акції повернуться їх законному власникові", - пообіцяв Бойко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: