"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ у справі "Росукренерго" буде "викликати усіх"

П'ятниця, 25 червня 2010, 13:56

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко та екс-віце-прем'єр Олександр Турчинов будуть викликані на допит у Службу безпеки України в рамках розслідування кримінальної справи про незаконне розмитнення 11 млрд. кубометрів природного газу.

Про це на брифінгу у п'ятницю заявив голова СБУ Валерій Хорошковський, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Відповідаючи на питання журналістів, чи будуть на допити викликатися Тимошенко і Турчинов, він зазначив: "Будуть викликані всі особи, які тим чи іншим чином були причетні до цієї справи, незважаючи на їхні минулі посадові позиції в уряді або інших органах, тому що державі завдано великих збитків. Це очевидно і на нашу думку, ці борги доведеться віддати".

На уточнююче питання, коли можна чекати дзвінків на допити, Хорошковський підкреслив, що це рішення буде приймати слідчий, який є незалежною процесуальною особою.

Реклама:

Крім того, коментуючи заяви опозиції про політичні репресії, Хорошковський заявив: "Ми займаємося конкретною кримінальною справою з конкретною диспозицією злочину, а також з конкретно об'єктивної стороною цього злочину і всі наші дії пов'язані виключно з боротьбою із корупцією".

Як повідомлялося, 24 червня Печерський районний суд Києва обрав для екс-голови Державної митної служби Анатолія Макаренка запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці.

Макаренко затриманий як підозрюваний у ході розслідування кримінальної справи про нанесення збитків державі Україна за результатами розгляду позову "РосУкрЕнерго" в Стокгольмському арбітражі.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко називає його затримання політичним переслідуванням.

На підписці про невиїзд перебуває і екс-перший заступник голови НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко.

8 червня Стокгольмський арбітражний трибунал зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд. кубометрів газу (з них 1,1 млрд. - неустойка, решта - борг НАК) до 1 вересня 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: