"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна домовляється з американцями про чорноморський шельф

П'ятниця, 25 червня 2010, 12:49

Кабінет міністрів проводить переговори з американськими компаніями про створення спільних підприємств для розробки шельфу Чорного моря.

Про це заявив міністр палива і енергетики Юрій Бойко в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми розглядаємо реалізацію цих проектів у середньостроковій перспективі, орієнтовно чотири роки", - сказав міністр.

При цьому він не уточнив, з якими саме компаніями ведуться переговори.

Реклама:

Бойко відзначив, що Україна не має власних технологій глибоководного буріння і достатніх коштів для розробки шельфу, а також вказав на недоцільність самостійної розробки шельфу.

"Жодна нафтова компанія не йде на розробку великих родовищ своїми силами, тому що ймовірність промаху при розвідувальному бурінні становить 50%, а таких свердловин може бути багато при великих витратах на буріння", - сказав міністр.

За його інформацією, прогнозні запаси газу на шельфі Чорного моря становлять 2,5 трлн. кубометрів.

За словами міністра, крім видобутку газу на шельфі Чорного моря, розглядається питання будівництва морського термінала для прийому приблизно 10 млрд. кубометрів вуглеводнів на рік з альтернативних джерел.

"Крім того, до 2014 року планується залучити західні компанії до видобутку так званого сланцевого газу обсягом також майже 10 млрд. кубометрів", - сказав Бойко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!