"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Газпромі" на відмовляться від "Південного потоку"

П'ятниця, 25 червня 2010, 10:55

"Газпром" "ні на крок" не відступить від проекту "Південний потік" і закінчить його до кінця 2015 року.

Про це заявив голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер, виступаючи на річних загальних зборах акціонерів компанії у Москві, повідомляє агентство "УНІАН".

"Сьогодні ми з упевненістю можемо сказати, що проект "Південний потік" відбувся. Критичну масу набрано. "Газпром" ні на крок не відступить від свого плану. Практична реалізація цього газотранспортного транснаціонального газопроводу почнеться в 2013 році, а збудовано його буде не пізніше кінця 2015 року", - наголосив Міллер.

За його словами, за останній рік "Газпрому" вдалося досягнути значних результатів у реалізації проекту "Південний потік".

Реклама:

Зокрема, підписано міжурядові угоди про співпрацю з партнерами з Болгарії, Угорщини, Греції, Сербії, Словенії, Хорватії й Австрії.

Також створено чотири спільні проектні компанії, розроблено техніко-економічне обґрунтування морської частини проекту "Південний потік", відповідно до графіка продовжилася підготовка техніко-економічних обґрунтувань будівництва ділянок газопроводу на території іноземних держав, додав Міллер.

Як повідомлялося, нещодавно прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна готова на компроміси з Росією і Європейським Союзом, аби уникнути будівництва "Південного потоку".

"Якщо ми найближчим часом не вирішимо цього питання, і Росія все ж розпочне з Європейським Союзом будувати другий обхідний газопровід "Південний потік", то ми дуже багато втратимо. Саме тому ми зараз виходимо з дуже серйозними пропозиціями для ЄС і для росіян, і сподіваюся, що вони будуть розглянуті і щодо них буде прийнято рішення", - заявив Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!