У Азарова пояснили, чому жінки мають працювати довше

П'ятниця, 25 червня 2010, 10:15

Міністр праці і соцполітики Василь Надрага вважає за доцільне підвищення пенсійного віку для жінок до 60 років.

Одним з аргументів він назвав те, що жінки в Україні живуть на 12 років довше за чоловіків, пише газета "Дело". 

"Я вважаю, що це було б непогано, тому що я досить часто зустрічаю ситуацію на своїй нинішній посаді, коли я одержую заяви від працівників органів державного управління, жінок що досягли 55 років, із проханням продовжити їм службу ще на два-три роки", - заявив міністр.

Крім того, він підкреслив, що через п'ятирічну різницю у віці українські жінки також одержують менш гідну зарплату, ніж чоловіки.

Реклама:

"Якщо буде вирівнюватися віковий вихід на пенсію і для жінок і для чоловіків у 60 років, то абсолютна більшість українських жінок, які досягли 50 років, готові вже сьогодні одержувати ще і право працювати і, відповідно, пішовши на пенсію в 60 років, у них буде можливість одержати більшу пенсію", - підкреслив Надрага.

Разом з тим, на уточнююче питання, міністр відповів, що ця ініціатива поки виходить з експертних кіл і на засідання Кабінету міністрів не виносилася.

Крім того, Надрага підкреслив, що якщо подібне рішення все-таки буде прийнято, то збільшення пенсійного віку на 5 років для українських жінок буде відбуватися не менше, ніж за 10 років з початку прийняття такого рішення.

"Тобто, наприклад, алгоритм буде таким: ми приймаємо рішення про підвищення пенсійного віку в жінок, починаючи з 1 січня 2011 року, то, відповідно, з 1 січня 2011 року на пенсію будуть виходити жінки що досягли 55 з половиною років, з 1 січня 2012 року вже будуть іти ті, кому виповнилося 56 років. ", - пояснив міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!