Росіяни цікавляться ще й "Укртелекомом"

П'ятниця, 25 червня 2010, 09:08

Фонд держмайна готовий віддати "Укртелеком" за 10 млрд. гривень.

Про це заявив голова Фонду держмайна Олександр Рябченко в інтерв'ю радіо "Свобода", відповідаючи на питання, з чого вони візьмуть 10 мільярдів для бюджету.

"Укртелеком" і є ці 10 мільярдів", - сказав він.

"Зараз це його ціна. Так, дійсно, замало. Можна було колись отримати 5 млрд. доларів, на той час 25 млрд. гривень, але час минув і підприємство "Укртелеком" не в найкращому стані перебуває, а тому треба шукати інвестора", - пояснив Рябченко.

Реклама:

На питання, хто претендує на "Укртелеком", голова ФДМ відповів, що "є зацікавлені і російські структури, є зацікавлені європейські структури".

Рябченко також не виключив продаж двох об'єктів енергетики.

"Якщо ми встигнемо, то в четвертому кварталі буде два конкурси: один з теплової генерації з однієї компанії і один з обласної енергетичної. Не можу поки що сказати, що це буде точно. Але попередньо можу сказати, що з генеруючих розглядається два варіанти: або "Дніпроенерго", або "Західенерго". Один з цих двох варіантів скоріше за все буде стартовим, початковим", - заявив він.

Водночас у Рябченка немає чіткої відповіді, що буде з Одеським припортовим заводом.

"Я думаю, що уряд зараз загалом розглядає ситуацію, як його краще використовувати в державних інтересах. І варіант, що з ним буде далі, раніше, ніж восени, не буде існувати. Уряд прийме рішення. І там вже буде зрозуміло, яка ситуація, і що з ним буде далі", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!