Соратник сина Януковича отримав під нагляд державний банк

П'ятниця, 25 червня 2010, 08:55

Прем'єр Микола Азаров представив колективу "Укрексімбанку" нового главу наглядової ради Сергія Арбузова.

"Прем'єр підкреслив, що в банку нарешті сформовано дієздатну наглядову раду, а її голові Сергію Арбузову довіряють уряд і Мінфін", - повідомляє прес-служба Кабміну.

Азаров також висловив переконання, що взаємодія між наглядовою радою і правлінням "Укрексімбанку" розвиватиметься конструктивно: "Я сподіваюся, що тепер "Укрексімбанк" працюватиме злагоджено. Наглядова рада розроблятиме основні рішення, а виконавцем цих рішень буде голова правління".

За словами прем'єра, раніше, в зв'язку з протистоянням попереднього керівництва країни, зокрема президента і прем'єра, протягом трьох років жодного разу наглядова рада не могла прийняти рішень або навіть зібратися на засідання через відсутність кворуму.

Реклама:

"Раніше наглядова рада не виконувала свої функції. Я впевнений, такого більше не повториться, і вона нормально працюватиме", - наголосив Азаров.

Він також пообіцяв сприяння "Укрексімбанку" з боку уряду, який чекає від системного державного банку активної фінансово-кредитної підтримки українського експорту та масштабної участі у реалізації інвестиційних проектів.

Як відомо, Арбузов був введений в наглядову раду "Укрексімбанку" постановою уряду від 26 травня. До цього він обіймав посаду радника глави правління "Українського Бізнес Банку".

В свою чергу до "Укрбізнесбанку" має стосунок старший син президента Віктора Януковича - Олександр.

В цьому банку обслуговуються рахунки компаній, які володіють резиденцією президента - "Межигір'ям" та готельно-ресторанним комплексом на території мисливського господарства "Сухолуччя".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!