Раді пропонують відкликати Податковий кодекс

Четвер, 24 червня 2010, 18:37

Податковий кодекс, який парламент прийняв за основу і до якого вже запропоновано майже 1 тис. поправок, необхідно відкликати і створити новий документ із залученням експертів.

Про це заявила голова комітету Верховної ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Не можна приймати документ, до якого вже підготовлено близько тисячі поправок. Тому Податковий кодекс, запропонований урядом, необхідно відкликати і створити новий документ, підготовлений професійною групою, до якої увійдуть експерти, представники бізнесу та галузевих асоціацій", - сказала вона.

За словами Королевської, лише комітет з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва підготував понад 100 поправок до Податкового кодексу.

Реклама:

У цілому комітети Верховної ради, асоціації та представники бізнесу внесли близько 1 тис. поправок до цього проекту.

"Зараз перед нами стоїть вибір: або ми будемо будувати економіку за стандартами XXI століття - нову, інноваційну, креативну - і увійдемо в пул економічно розвинених модернізованих країн, або нам доведеться будувати економіку XX століття, грунтуючись на підходах 90-х років, і замість того, щоб зробити хоч кілька кроків вперед, безповоротно залишимося в минулому ", - заявила Королевська.

На її думку, не можна подолати прірву в два стрибки.

"Податковий кодекс може стати тим першим стрибком у прірву, з якої ми вже ніколи не виберемося", - підкреслила голова комітету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!