"МТС-Україна" може відмовитися від 3G

Четвер, 24 червня 2010, 10:19

"МТС-Україна" у випадку подальшого затягування питання з видачею ліцензій на мобільний зв'язок третього покоління в стандарті UMTS/HSDPA вже через півроку може відмовитися від планів щодо її впровадження.

Про це заявив технічний директор оператора Джефф Хаулі на зустрічі з журналістами, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми чекали занадто довго ... Багато експертів галузі давно говорять, що в Україні вже пізно розвивати UMTS", - наголосив він.

За його словами, вибір технології подальшого розвитку може бути зроблений на користь технології Long Term Evolution (LTE).

Реклама:

Начальник відділу впровадження інноваційних проектів оператора Герман Смірнов повідомив, що "МТС-Україна" зацікавлена у подальшому технологічному розвитку, але впровадженні будь-яких нових технологій впирається в регуляторні питання.

Він зазначив, що держава має вирішити питання з виділенням частотного ресурсу для нових стандартів зв'язку або з так званим рефармінгом - дозволом на використання під них частотних діапазонів, нині зайнятих GSM-мережами.

Як повідомлялося, після невдалої спроби проведення конкурсу на UMTS-ліцензії 2009 року, Національна комісія регулювання зв'язку почала нове дослідження можливості конверсії діапазону 2100 МГц.

Як відомо, велика частина цього діапозону сьогодні зайнята радіолокаційною апаратурою Міністерства оборони, яке активно протистояло проведенню конкурсу.

Технологія LTE (Long-Term Evolution) дозволяє досягати швидкості передачі даних понад 100 Мбіт/сек (швидкість передачі даних в мережах 3G -3-7 Мбіт/сек).

LTE може використовувати частотні діапазони 700, 850, 900, 1800, 1900, 2600 МГц. Першу у світі комерційну мережу LTE запустив у Скандинавії оператор TeliaSonera.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!