"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Надра Банк підписав угоду про реструктуризацію 95 мільйонів доларів

Середа, 23 червня 2010, 19:46

Надра Банк підписав угоду про реструктуризацію кредитних зобов'язань з одинадцятьма експортними кредитними агентствами (ЕКА) на загальну суму близько 95 млн. доларів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу банку.

"Сьогодні Надра Банк підписав угоду про реструктуризацію кредитних зобов'язань з одинадцятьма ЕКА на загальну суму близько 95 млн. доларів, з виплатою боргу протягом семи років", - говориться в прес-релізі.

За даними банку, реструктуризовані кредити були надані під страховку ЕКА США, Німеччини, Італії, Нідерландів, Чеської Республіки, Данії, Фінляндії, Угорщини, Ізраїлю і Тайваню.

Реклама:

"Надра Банк високо оцінює конструктивний підхід ЕКА до вирішення питання про реструктуризацію боргу банку, що дозволило досягти угоди в дуже короткі терміни. Надра Банк розглядає ЕКА як довгострокових фінансових партнерів і розцінює реструктуризаційні угоди як етап на шляху відновлення бізнес-відносин з цими фінансовими інститутами в надалі", - резюмується в прес-релізі.

Як повідомлялося, експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків в травні 2010 року рекомендувала провести рекапіталізацію Надра Банку за рахунок внесення з боку Кабінету міністрів і приватного інвестора по 5 млрд. гривень з кожної за умови реструктуризації зовнішньої заборгованості кредитно-фінансової установи.

При цьому Міністерство фінансів заявляє, що питання про участь державного капіталу в Надра Банку буде розглядатися тільки за умови, що буде документальне підтвердження відсутності претензій до банку від зовнішніх кредиторів.

Банк "Надра" заснований в 1993 році. З лютого 2009 року в банку працює тимчасова адміністрація Нацбанку, її повноваження продовжені до лютого 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!