Білорусь не збирається обмежувати Європу у нафті

Середа, 23 червня 2010, 14:09

Білорусь в умовах "газового конфлікту" не планує обмежувати транзит нафти до Європи.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на слова чиновника білоруського державного нафтотранспортного підприємства "Гомельтрансефть "Дружба".

"Жодним чином транзит нафти європейським споживачам не може бути припинений", - заявив керівник одного із структурних підрозділів підприємства, яке здійснює транспортування нафти у напрямку Євросоюзу.

Так він відповів на запитання агентства про те, чи можливі такі дії з боку Білорусі в якості "відповідного кроку" в газовому конфлікті з Росією.

Реклама:

Співрозмовник агентства констатував, що на сьогодні транзит нафти до ЄС здійснюється в повному обсязі, робота підприємства відповідає штатним параметрам, всі контрактні обсяги прокачуються згідно з графіком, погодженим з російською стороною.

"Ніяких розпоряджень щодо підготовки до можливого зниження обсягів транзиту або його припинення ми не отримували", - повідомив представник підприємства.

Тим часом, у приймальні генерального директора "Гомельтранснефть "Дружба" Сергія Сосновського агентству повідомили, що керівник компанії і весь топ-менеджмент перебувають у терміновому відрядженні в Мінську.

Цілі відрядження секретар Сосновського повідомити відмовилася.

Як відомо, нафтопроводом "Гомельтрансефть "Дружба" здійснюється транзит російської нафти через Білорусь до Польщі і Німеччини. Обсяг транзиту становить близько 75-80 млн. тонн на рік.

Як повідомлялося, у вівторок президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив уряду перекрити транзит російського газу через територію країни до того часу, поки ВАТ "Газпром" не погасить борг за транзит газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!