Фонд держмайна вирішив продати пакети "Дніпрометробуда" і ЧСЗ

Середа, 23 червня 2010, 13:08

Фонд держмайна (ФДМ) вніс держпакети акцій підприємств ВАТ "Дніпрометробуд" і Державної акціонерної холдингової компанії (ДАХК) "Чорноморський суднобудівний завод" (ЧСЗ) у перелік підприємств, пропонованих до продажу.

Це закріплено наказом Фонду №842 від 21 червня 2010 року, якою вносяться зміни до наказу №630 від 13 травня 2010 року "Про затвердження помісячного пооб'єктного плану-графіка виставлення на продаж у квітні-грудні 2010 року пакетів акцій господарських товариств і холдингових компаній", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, на продаж на фондовій біржі у серпні виставлено 9,64% акцій ЧСЗ, статутний капітал якого становить 129,195 млн. гривень.

Також ФДМ виставив на продаж 100% акцій "Дніпрометробуд", статутний капітал якого становить 8,38 млн. гривень.

Реклама:

Продаж "Дніпрометробуду" буде здійснено в два етапи, зокрема, у серпні на фондову біржу буде виставлено на продаж 3,843% статутного капіталу підприємства, тоді як решта 96,157% будуть виставлені на продаж у вересні на конкурсі за принципом аукціону з використанням відкритості пропозиції ціни.

ВАТ "Дніпрометробуд" створений в 1998 році для будівництва метрополітенів, тунелів та ін. ФДМ на сьогодні належить 100% ВАТ.

ДАХК "ЧСЗ" - одна з найбільших верфей України. 90,25% акцій ЧСЗ належить ВАТ "Херсонський суднобудівний завод", який наприкінці 2007 року придбав цей пакет акцій у ВАТ "Судмашпром" на умовах узгодженого з ФДМ та Антимонопольним комітетом договору купівлі-продажу.

Міноритарним акціонером підприємства є держава.

Нині ХСЗ і ЧСЗ входять до складу суднобудівного субхолдингу "Смарт-холдинг", підконтрольного російському бізнесменові Вадиму Новинському.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: