"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада отримала понад сто поправок до кодексів Азарова

Середа, 23 червня 2010, 12:20

До проектів Податкового та Бюджетного кодексів надійшли понад сто пропозицій народних депутатів.

Про це заявив голова Верховної ради Володимир Литвин у своєму виступі на розширеному засіданні Кабміну у середу, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Литвин звернув увагу на те, що в проектах Податкового та Бюджетного кодексів не узгоджена термінологія.

"Наприклад, у проекті Податкового кодексу вживається термін "податок на доходи фізичних осіб", а в проект Бюджетного - "податок з доходів фізичних осіб". У проекті Податкового кодексу йдеться про акцизний податок, а в проекті Бюджетного кодексу - про акцизний збір. У проекті Податкового кодексу вживається термін "податок на транспортні засоби", а в проекті Бюджетного - "податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів", - сказав він.

Реклама:

Також Литвин зазначив, що у проекті Податкового кодексу містяться податки і збори, яких немає в проекті Бюджетного кодексу, і навпаки.

Голова Верховної ради нагадав, що нині над документами працюють дві групи, і пропозиції до документів будуть вноситися до 30 червня.

"На сьогодні вже більше ста пропозицій до цих документів і зрозуміло, що буде використовуватися тактичний хід - вкидати якомога більше пропозицій, з урахуванням того, що буде затягуватися час їх розгляду", - відзначив він.

Литвин підкреслив, що розділяє позицію глави держави щодо того, що поспішати з прийняттям Податкового кодексу потрібно повільно, виходячи на збалансовані документи, але при цьому враховуючи, що бюджет на 2011 рік має бути прийнятий на новій основі.

"Для нас сьогодні ключовим є прийняття Податкового кодексу і Бюджетного кодексу. Якщо ми приймемо більш-менш збалансований документ, я думаю, це буде оцінка того, що нам ціни немає в плані співпраці", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!