"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Кернел Груп" не може консолідувати активи

Середа, 23 червня 2010, 09:39

В однієї з найбільших масложирових компаній в Україні "Кернел Груп" виникли проблеми з міноритарними акціонерами.

У вівторок група оголосила про завершення угоди із придбання 94% акцій компанії Allseeds і початок реструктуризації її активів, пише "Комерсант-Україна".

Викуп Allseeds (у квітні перейменована в Corolex) "Кернел Груп" розпочався на початку цього року.

У січні "Кернел Груп" оголосила про підписання опціону на покупку 56% акцій компанії у підприємців Володимира Винниченка та Вікторії Рябухіної за 42 млн. дол.

А 12 лютого був укладений опціон на покупку 37,6% акцій компанії у В'ячеслава Петрище і Корнеліуса Врінса. Колишні акціонери Allseeds продали акції не напряму компанії, а групі фінансових інвесторів.

Реклама:

"Ми виконали укладені з інвесторами опціони на придбання 94% акцій групи Allseeds", заявили в прес-службі компанії.

Попередня нинішня вартість компанії становить близько 220 млн. дол., але остаточний розмір грошової винагороди буде скоректований на підставі річного звіту групи Allseeds.

Втім, реструктуризації можуть перешкодити власники 6% акцій Allseeds, які до цих пір нічого про себе не повідомляли. У вівторок вони заявили, що заблокують реструктуризацію, якщо "Кернел Груп" не погодиться викупити їх пакет.

Як повідомили в інвестиційній компанії Dragon Capital, яка виступає фінансовим радником міноритарія, на 23, 26 та 27 липня призначені збори акціонерів Allseeds, на яких планується розглянути питання про продаж 50% і більше активів Allseeds структурам "Кернел Груп".

Як відомо, компанія "Кернел Груп" належить депутату БЮТ Андрію Веревському.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!