"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Президент спростив оформлення транзитних контейнерів

Вівторок, 22 червня 2010, 15:49

Президент Віктор Янукович підписав прийнятий Верховною радою 1 червня закон про внесення змін до закону "Про транзит вантажів".

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті глави держави.

Згідно з докіметом, декларування транзитних вантажів, які переміщуються морським і річковим транспортом відповідно до вимог законодавства України, здійснюється при подачі митним органам коносамента вантажної митної декларації.

Закон також встановлює, що на товари, крім підакцизних, у контейнерах, які переміщуються транзитом морським і річковим транспортом і під час зберігання залишаються в межах одного пункту пропуску або зони митного контролю морського порту, вантажна митна декларація не подається.

Реклама:

Крім того, митне оформлення товарів у режимі транзиту у контейнерах, які переміщуються авіаційним транспортом, в межах одного пункту пропуску та митного оформлення товарів у режимі транзиту, що переміщаються морським і річковим транспортом, і під час зберігання, що залишається в межах одного пункту пропуску або зони митного контролю морського порту, здійснюється з урахуванням вимог закону "Про транзит вантажів".

Згідно із законом, до товарів, крім підакцизних, у контейнерах, які переміщуються транзитом морським і річковим транспортом і під час зберігання залишаються в межах одного пункту пропуску, або зони митного контролю митного контролю морського порту, не застосовуються заходи гарантування доставки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!