ЛУКАШЕНКО НАКАЗАВ ПЕРЕКРИТИ ГАЗ ЄВРОПІ. Оновлено

Вівторок, 22 червня 2010, 14:04

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив уряду перекрити транзит російського газу через територію країни до того часу, поки ВАТ "Газпром" не погасить борг за транзит газу.

Про це він заявив у вівторок в Мінську на зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Газпром винен 260 млн. доларів, з урахуванням травня, за транзит. Я наказав уряду перекрити транзит газу через Білорусь, поки не заплатить "Газпром". Вони нам за півроку ні копійки не заплатили", - наголосив Лукашенко.

"Не ми винні "Газпрому". "Газпром" винен нам 70 млн. доларів, якщо зробити залік 260 млн. доларів за транзит (борг "Газпрому"), і 190 млн. (борг Білорусі) за 4 місяці, які утворилися, поки ми вели переговори (про збереження в 2010 році торішній умов оплати російського газу)", - сказав президент.

Реклама:

Він підкреслив, що Білорусь "намагалася домовитися з російськими партнерами, у тому числі і на найвищому рівні" про збереження умов оплати.

"На 1 травня ми не домовилися", - сказав Лукашенко.

Він додав, що платіж за постачання газу в травні Білорусь зробила в повному обсязі, тобто з урахуванням підвищення ціни на газ, як того вимагав "Газпром".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: