Київська влада підтвердила подорожчання "комуналки" у липні

Вівторок, 22 червня 2010, 12:59

Київська міськдержадміністрація має намір підвищити тарифи на комунальні послуги з постачання гарячої води та централізованого опалення для населення столиці з 1 липня 2010 року.

Про це заявив заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко після засідання Антимонопольного комітету, на якому розглядалося це питання, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Водночас, за його словами, "це буде лише повернення до тарифів, які діяли з літа 2009 року, і зниження яких було закріплене в жовтні у відповідному меморандумі на час опалювального сезону 2009-2010 років".

"Ті тарифи діяли, вони були встановлені до меморандуму і ми повернулися до тарифів, які були. За тими тарифами є всі висновки, все є, і все законно зроблено", - сказав Голубченко.

Реклама:

При цьому він відзначив, що тарифи, до яких столична влада повернеться з 1 липня, покривають собівартість послуг приблизно на 72%.

За словами Голубченка, зараз міськадміністрація очікує висновки Державної інспекції з контролю за цінами, яка може дати можливість додатково підвищити тарифи з метою приведення їх до економічно обґрунтованого рівня.

"Зараз працює інспекція за цінами. І водоканал, і "Київенерго" надали свої розрахунки. Коли інспекція за цінами зробить відповідні висновки, можна буде говорити про зміну тарифів. У який бік - збільшення або зменшення - це покажуть тільки розрахунки інспекції за цінами", - сказав він.

"Ми тільки можемо зафіксувати рішення інспекції з урахуванням витрат, пов'язаних з банківськими операціями, з затратами, пов'язаними з наданням послуг ... Вона (різниця) від собівартості відрізняється на 5-7%", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!