"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд готує держрегулятора по комунальних тарифах

Понеділок, 21 червня 2010, 19:50

Кабінет міністрів на засіданні в середу розгляне проект закону, в якому буде запропоновано створення державного регулятора, який буде встановлювати комунальні тарифи в усій країні.

Про це повідомив міністр з питань ЖКГ Юрій Хіврич, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Буде розглянуто закон про регулювання ціни на комунальні послуги. І в ньому передбачено створення регулятора на рівні Кабінету міністрів", - сказав міністр.

За його словами, новостворений орган встановлювати ціну на тепло й на воду.

"Тому що сьогодні місцеві органи самоврядування, ми їх розуміємо, готуються до виборів. І в нас на сьогоднішній день лише 10-12 міст з 600, де повністю покриваються ті витрати, які несуть комунальні підприємства", - наголосив чиновник.

Реклама:

Він також зазначив, що можлива схема погашення різниці в тарифах на теплову енергію перед ВАТ "Київенерго" шляхом випуску векселів.

"Ця схема хороша. Вона прийнятна сьогодні для всіх областей, але не всі області зможуть нею користуватися, тому що економічні ситуації областей різні", - сказав Хіврич.

При цьому міністр додав, що уряд досяг з "Нафтогазом" домовленості, відповідно до якої до вирішення питання про різницю в тарифах на державному рівні, заборгованість підприємств теплокомуненерго перед НАКом через низькі тарифи для населення, не вплине на початок наступного опалювального сезону.

"Ми поки визначилися, що для вирішення питання на державному рівні ці борги не будуть впливати на розрахунки, і не будуть впливати на пуск газу (теплокомуненерго) 15 жовтня", - зазначив міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!