Рада підтримала запит про рейдерство у фармакології

Понеділок, 21 червня 2010, 15:48

Депутат Верховної ради від фракції Партії регіонів Ірина Бережна просить президента та Генпрокуратуру вжити заходи реагування за фактом рейдерського нападу на фармпідприємства ЗАТ "Біолік" (Харків), ТОВ "Сінбіас Фарма" і ТОВ "Онко Дженерікс" (Донецьк).

Відповідний депутатський запит був внесений на розгляд Верховної ради і підтриманий у понеділок 229 голосами, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як йдеться у документі, оприлюдненому в понеділок, підприємець Сергій Максимов звернувся до Бережної у зв'язку з тим, що "група осіб, перебуваючи у змові з головою правління ЗАТ "Біолік" Валерієм Карамавровим, протягом останнього року послідовно здійснює протиправні дії з метою позбавити Максимова права власності на корпоративні і управлінські права в цих підприємствах".

Відповідно до депутатського запиту, одним з рішень Господарського суду Харківської області Максимов був усунений від виконання своїх обов'язків.

Реклама:

Автор запиту стверджує, що судді цього суду Прохоров, Вусатий та інші приймають численні судові рішення, якими фактично блокують діяльність зборів акціонерів "Біолік" і його наглядової ради, наділяючи тим самим необмеженими повноваженнями голову правління.

Крім того, порушено кримінальну справу щодо посадових осіб реєстратора ЗАТ, у рамках якого проведені обшуки і вилучена вся система реєстру.

Як ідеться в документі, аналогічні рейдерські дії одночасно відбуваються і в Донецьку у стосовно ТОВ "Сінбіас Фарма" і ТОВ "Онко Дженерікс".

У ньому стверджується, що в результаті судових рішень, прийнятих на підставі підроблених документів, зі складу засновників товариств була виключена фірма Inmodal Company Limited, власником якої є Максимов.

"Для досягнення своїх цілей зловмисники використовують власні корупційні зв'язки в органах державної влади, в тому числі господарських судах, органах прокуратури, Службі безпеки і внутрішніх справ України", - вказується в зверненні Бережної.

На думку депутата, такі ознаки рейдерської діяльності вимагають негайного реагування органів влади.

ЗАТ "Біолік" виробляє широкий спектр лікарських препаратів: протипухлинні, противірусні препарати, для лікування дисбактеріозу та препарати крові.

ТОВ "Сінбіас Фарма" - компанія, що займається випуском протипухлинних субстанцій, в якій створено повний цикл виробництва антрациклінових антибіотиків, починаючи з біотехнологічного циклу виробництва вихідної сировини (даунорубіцину) до кінцевої продукції (доксорубіцин, епірубіцін, ідарубіцину).

ТОВ "Онко Дженерікс" закінчує реалізацію проекту з виробництва готових препаратів, починаючи від субстанцій, які виробляються ТОВ "Сінбіас Фарма", і закінчуючи готовими лікарськими формами, які будуть вироблятися на ТОВ "Онко Дженерікс".

Раніше українські ЗМІ повідомляли, що наприкінці 2009 року ревізія виявила підписані Карамавровим договори ЗАТ "Біолік" з низкою фірм, у тому числі підконтрольною громадянину США Дмитру Іткіну Solux Corporation і контрольованою Олександром Богатирьовим Teverda Trading Ltd, на купівлю "ноу-хау" на загальну суму понад 9 млн. доларів.

Як вважає член наглядової ради ЗАТ "Біолік" Юрій Іркліенко, голова правління перевищив свої повноваження, тому що всі договори на суму понад 1 млн. гривень затверджуються виключно головою наглядової ради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!