Україна може заробити на газовій "війні" Москви та Мінська

Понеділок, 21 червня 2010, 13:15

"Укртрансгаз", дочірня компанія НАК "Нафтогаз України", технологічно готова збільшити транзит російського газу до Європи у зв'язку з введенням режиму обмеження поставок газу через Білорусь.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-службу ДК "Укртрансгаз".

У повідомленні наголошується, що Об`єднане диспетчерське управління ДК "Укртрансгаз" 17 червня одержало запит для розробки альтернативних варіантів поставок газу від ТОВ "Газпром експорт".

За інформацією прес-служби ДК "Укртрансгаз", станом на 09:00 21 червня, українська газотранспортна система готова прийняти додаткові обсяги російського газу, але поки через газовимірювальні станції ГВС Кобрин (магістральний газопровід Івацевичі-Долина, друга нитка) і ГВС Мозир (магістральний газопровід Торжок-Долина) додаткові обсяги природного газу не подаються.

Реклама:

Об`єднане диспетчерське управління ДК "Укртрансгаз" кожні дві години проводить оперативні наради з відстежування режимів поставок.

Також компанія відзначає, що про зміни режимів роботи української газотранспортної системи повідомлятиметься в оперативному режимі.

Як повідомлялося, 21 червня ВАТ "Газпром" розпочало обмежувати поставки газу до Білорусі з 15% добової норми.

Російська компанія домагається від Білорусі виплати боргу у розмірі 192 млн. доларів за поставлене 2010 року паливо.

Білоруська сторона, у свою чергу, заявила минулого тижня, що "Газпром" заборгував їй приблизно таку саму суму за транзит газу, а саме - 200 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!