ВТБ Банк домагатиметься виключення акцій агрохолдингу "Авангард" з лістингу у Лондоні

Понеділок, 21 червня 2010, 12:41

ВТБ Банк розглядає можливість звернення до Лондонської фондової біржі (LSE) і Державної комісії Великобританії з фінансового нагляду (FSA) з метою домогтися виключення акцій агрохолдингу "Авангард" з лістингу біржі.

Про це пише тижневик "Дзеркало тижня" із посиланням на прес-службу фінустанови.

Як пояснили у ВТБ Банку, суть претензій пов'язана з небажанням компаній, пов'язаних із підприємствами агрохолдингу "Авангард", в тому числі, договорами поруки, обслуговувати свою заборгованість перед банком на 27 млн. доларів.

Ще в жовтні 2009 року ВТБ Банк ініціював ряд позовів до господарських судів Львівської, Івано-Франківської та Черкаської областей про стягнення заборгованості з компаній, пов'язаних з Олегом Бахматюком.

Реклама:

У більшій частині позови були задоволені судами на користь позивача, однак наразі ці рішення оскаржуються відповідачами.

Коментуючи ситуацію, що склалася, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко відзначає, що багато великих компаній, які розмістили і розміщували IPO, постійно судяться з партнерами та інвесторам.

"Ці процеси можуть вплинути на інвестиційну привабливість самих акцій емітента. Судові розгляди можуть "коштують" 5-10% дисконту на ціну акцій", - говорить експерт.

Як повідомлялося, у травні лідер українського яєчного ринку, агрохолдинг "Авангард" (керуюча компанія Avangardco Investments Public Ltd), що належить Олегу Бахматюку, в ході первинного розміщення акцій (IPO) Лондонської на фондовій біржі залучив спочатку 187,5 млн. доларів, а потім, після виконання опціону з дорозміщення акцій довів обсяг залучення - до 208 млн. доларів.

Капіталізація компанії при цьому склала близько 966 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: