Експерти місії МВФ прибули до Києва

Понеділок, 21 червня 2010, 10:35

Експерти місії Міжнародного валютного фонду в понеділок прибули до Києва.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу представництва МВФ в Україні.

Як відомо, в ході роботи місії МВФ буде обговорюватися проект нової програми співробітництва України і Фонду - така домовленість була досягнута за підсумками нещодавнього візиту до Києва заступника директора Європейського департаменту МВФ поула Томсена і голови місії МВФ в Україні Таноса Арванітіса.

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко раніше повідомляв, що основною темою переговорів буде планування дефіциту держбюджету України.

Реклама:

МВФ восени 2008 року прийняв рішення про виділення Україні кредиту в розмірі близько 17 млрд. доларів у рамках програми stand-by.

Було виділено три транші на загальну суму майже 11 млрд. доларів.

Виділення четвертого траншу в розмірі  3,8 млрд. доларів було заплановане на листопад 2009 року за підсумками третього перегляду програми. Місія Фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня 2009 року, однак не зробила позитивної заяви про завершення огляду.

Новий уряд України розраховує отримати від МВФ протягом найближчих двох з половиною років 19-20 млрд. доларів у рамках нової програми співпраці.

Відповідно до державного бюджету України, в 2010 році на пряме фінансування бюджету планується залучити від МВФ 2 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!