Медвєдєв наказав прикрутити газ Білорусі

Понеділок, 21 червня 2010, 09:01

Президент Росії Дмитро Медведєв на робочій зустрічі з головою правління "Газпрому" Олексієм Міллером запропонував доповісти, як іде робота щодо переговорів із Білоруссю щодо боргу за постачання газу і які результати цих переговорів.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс".

"Білорусь визнає борг за газ, але пропонує оплату призвести машинами, обладнанням і різними іншими товарами", - повідомив Міллер главі держави.

Таким чином, переговори, підкреслив Міллер, закінчилися нічим.

Реклама:

Медведєв підкреслив, що, відповідно до російського законодавства, іноземні платежі можуть прийматися тільки в іноземній валюті, інакше це суперечить закону.

"Газпром" нічим не може приймати оплату за борг, ні пирогами, ні маслом, ні сиром, ні іншими засобами платежів", - сказав президент.

Він запропонував переговори продовжити, "але, цілком ймовірно, "Газпрому" доведеться приймати якісь рішення".

"Що пропонує у зв'язку з цим зробити "Газпром"?", - запитав Медведєв.

Міллер підкреслив, що "відповідно до контракту "Газпром" повинен ввести обмеження поставок газу пропорційно до обсягу боргу".

Він повідомив, що "Газпром" буде робити ці кроки "з ранку сьогоднішнього дня".

Медведєв відзначив, що необхідно "ввести в дію рішення "Газпрому" з оповіщенням наших контрагентів про ці рішення. З контрагентами, які так чи інакше пов'язані з цими кроками".

"А з Білоруссю продовжити консультації згідно з тими умовами, які ми з ними узгодили", - додав російський президент.

Міллер повідомив, що "Газпром" буде вводити ці заходи "поступово, по добі, і пропорційно до обсягу боргу".

На закінчення бесіди Медведєв сказав, що "Газпром" повинен діяти відповідно до договорів і виходячи "з нашого розуміння партнерських відносин і тих проблем, які існують".

"Але, тим не менше, необхідно відстоювати інтереси російських споживачів і в кінцевому підсумку російської держави", - підкреслив глава держави.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!