"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бойко не здивується, якщо отримає гроші за комбінат

Середа, 2 червня 2010, 21:25

Виконавчий директор ЗАТ "Ілліч-Сталь" Олександр Рибко наполягає на незаконності здійснених з акціями ЗАТ угод.

Про це він заявив на прес-конференції в Маріуполі в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, операція з продажу акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь" не може бути дійсною, оскільки для її проведення був відсутній головний документ - письмове розпорядження на списання з рахунку акцій.

"Брокер не мав права на проведення операцій з акціями. Всі операції з їх персоніфікації, на яку йому видавалося разове доручення, були припинені. Якщо ж брокер знайшов покупця, він повинен був за добу повідомити про це власника акцій, чого не було. Найважливіше - списання акцій з рахунку не могло відбутися без письмового розпорядження власника, а такого документа не існує", - сказав Рибко.

Реклама:

Він також зазначив, що документи "нових власників", які фігурували на прес-конференції в Києві 26 травня, є первинними і не були завірені нотаріально.

У свою чергу, представник компанії GPI-Капітал Владислав Панченко на спільній з гендиректором ММК ім. Ілліча Володимиром Бойко прес-конференції в Маріуполі зазначив, що ЗАТ "Ілліч-Сталь" не збиралася продавати акції, і звинуватив у махінаціях працівників реєстраційної компанії.

"Ніхто нічого кіпрським офшорам продавати не збирався. Був підготовлений план і пакет акцій з персоніфікації серед членів організації орендарів з їх розподілом. Цим скористався несумлінний брокер. Зараз необхідно проводити розгляд", - сказав Панченко.

"З компанією GPI-Капітал ми пропрацювали 12 років. Ступінь довіри була дуже високою. Ми втратили пильність і цим скористалися", - додав начальник відділу перспективного розвитку ММК ім. Ілліча Олександр Аліпов.

На прес-конференції Бойко заявив, що він не здивується, якщо нові власники підприємства продовжать спроби його дискредитації як керівника меткомбінату.

"Я не здивуюся, якщо зараз раптом прийдуть гроші й в мене з'явиться рахунок за кордоном. Хочу відразу сказати, ніяких рахунків за кордоном у мене немає і не було", - підкреслив Бойко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: