Ахметов посварився з "Київстаром"

Середа, 2 червня 2010, 20:03

ЗАТ "Київстар GSM" і телекомунікаційна група Vega розірвали пряме з'єднання власних мереж, не домовившись про ставки інтерконекту.

В даний час неможливо здійснити дзвінки з номерів мобільного мережі "Київстар" на номери абонентів фіксованої телефонії групи по всій країні.

У зворотньому напрямку дзвінки здійснюються, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"1 червня компанія "Київстар" заблокувала для своїх абонентів доступ на мережу Vega, попередньо повідомивши, що подальше надання послуг буде відновлено тільки після підписання договору на умовах компанії "Київстар". При цьому абоненти Vegа мають можливість здійснювати дзвінки на мережу "Київстар", - повідомили в прес-службі групи Vega.

У "Київстарі" подібну інформацію частково спростовують.

Реклама:

"Ми не можемо залишити наших абонентів без зв'язку, і тому перенаправимо трафік, пропускаючи його через мережі партнерів. Vega вже на своїй мережі блокує ці дзвінки, визначаючі їх, як наші", - зазначила керівник прес-служби мобільного оператора Юлія Шиліна.

Сторони називають причиною конфлікту суперечки навколо розміру ставок міжоператорської плати за доступ до мереж (інтерконнекту) і недійсність нинішнього договору.

"Протягом 2010 року тривав переговорний процес між Vega і "Київстар" щодо вартості інтерконекту. Щомісячне продовження старого договору і фінансових умов мало діяти до тих пір, поки не буде досягнута домовленість, що влаштовує обидві сторони", - відзначають в операторі фіксованого зв'язку.

За інформацією оператора, 31 травня закінчилися терміни чинного до цього моменту договору про взаємоз'єднання мереж між компаніями, і компанія "Київстар" відмовилася його продовжувати на чинних умовах

У "Київстарі" погоджуються, що відсутність чинного договору є вагомою причиною для розриву з'єднання.

Vega повідомляє, що з кінця 2009 року наполягала на зниженні ставок доступу до мережі "Київстар" і вирівнюванню її із ставкою, яку на сьогоднішній момент платить ВАТ "Укртелеком" (0,38 грн./хв.).

Прес-служба "Київстара", у свою чергу, стверджує, що Vega вимагала тарифних преференцій, домагаючись ставок, нижче існуючих на ринку.

Як відомо, телекомунікаційна група Vega входить до складу групи СКМ Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!