Азаров пообіцяв повідбивати рога і копита

Середа, 2 червня 2010, 18:34

Державні органи мають чітко виконувати свої функції, а чиновники дотримуватися регуляторного законодавства.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Уряд, як-то кажуть, проріджує регуляторне поле, а окремі посадовці тишком засмічують його новими "бур'янами", - зазначив він.

Азаров повідомив, що Кабмін продовжує роботу зі зменшення регуляторного тиску на бізнес та планує ухвалити  законопроект, який дає можливість виконувати певні види будівельних робіт на підставі декларації, а не дозволів.

Реклама:

Крім того, уряд пропонує запровадити декларативний принцип для окремих видів запобіжного державного санітарно-епідеміологічного нагляду.

Прем'єр також повідомив, що уряд затвердить план заходів на поточний рік щодо удосконалення дозвільної системи у сфері господарської діяльності.

При цьому Азаров підкреслив, що його глибоко обурив випадок, коли вартість присвоєння номеру в електронній базі даних Держспоживстандарту хотіли зробити на порядки вищою, ніж вартість проведення випробування оцінки відповідності, яке здійснюють органи сертифікації.

"Це свавілля припинено: я вже підписав відповідне рішення", - зазначив він.

"Кожна спроба запровадити подібні платні послуги, створити контори "Рога і копита" під крилом державних органів закінчиться тим, що не залишиться ні "рогів", ні "копит", ні керівників, ні крісел. А можливо й державних органів, які все одно не виконують покладених на них державою функцій", - додав він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!