"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович "запустив" економічні реформи в Україні

Середа, 2 червня 2010, 15:27

Президент Віктор Янукович оголосив про початок першого етапу економічних реформ в Україні.

"Сьогодні - так, як ми з вами домовлялися - я оголошую перший етап реформ, які повинні привести нас до успіху", - сказав він, презентуючи в середу програму економічних реформ.

За словами Януковича, мета програми - входження України впродовж 10 років до двадцятки найбільш економічно розвинутих країн світу і приведення рівня життя громадян до європейських стандартів.

"Для цього ми маємо намір, перш за все, зробити сталим економічний розвиток України. Ми знизимо дефіцит держбюджету і стабілізуємо державний борг. Ми послабимо податковий тягар і розширимо податкову базу. Ми знизимо інфляцію, забезпечимо кредитування економіки та розвиток фінансового ринку. Ми збільшимо фінансову і витратну автономію регіонів", - наголосив він.

Реклама:

Також Янукович пообіцяв, що реформи забезпечать зменшення адміністративного навантаження на бізнес.

Також глава держави пообіцяв завершення приватизації, стимулювання інноваційного розвитку і розвиток вільної торгівлі з Європейським Союзом та країнами СНД, підвищення ефективності та проведення реструктуризації електроенергетики, вугільної, нафтогазової промисловості та житлово-комунального господарства.

"Одною з важливих складових успіху реформ буде досягнення нами середнього темпу росту ВВП не менше 5% на рік. Уже в 2014 році ми знизимо інфляцію з 13 до 6%. У наших планах поліпшити місце України у рейтингу бізнес-клімату не менше, ніж на 40 позицій. А в рейтингу конкурентоспроможності економік - на 10 позицій", - наголосив глава держави.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!