"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податковий кодекс не задовольнив банкірів

Субота, 19 червня 2010, 14:28

Представники банківської спільноти мають намір направити депутатам свої зауваження щодо прийнятого в першому читанні проекту Податкового кодексу.

Про це повідомляє пресс-служба асоціації "Український Кредитно-Банківський Союз" за результатами засідання банкірів з представниками Національного банку і Державної податкової адміністрації.

Експерти УКБС зауважили, що норми Податкового кодексу створюють перешкоди для функціонування банківського сектору.

Зокрема, йдеться в повідомленні, передбачені негативні норми щодо відновлення безакцептного списання коштів за рішенням податкового органу і права податкового органу вилучати оригінали документів.

Реклама:

Банкіри зауважили, що кодекс нівелює поняття та принципи розкриття банківської таємниці.

До несприятливих норм було віднесено також введення з 1 січня 2014 року авансування бюджету з податку на прибуток, обмеження шляхів продажу заставного майна.

"Звертаю увагу, що 2003 року за ініціативою народного депутата Леонида Черновецького процедура безакцептного списання коштів була скасована", - нагадала гендиректор асоціації Галина Оліфер.

Враховуючи важливість своєчасного внесення змін до Податкового кодексу,  зазначила вона, наглядова рада об'єднання прийняла рішення про організацію кампанії з опрацювання цього документу з урахуванням консолідованих пропозицій банків-членів Асоціації.

Після цього узагальнені зауваження будуть направлені до ВРУ для недопущення запровадження негативних норм, передбачених у цьому документі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!