На ПДВ облігації погодилося 11% волинського бізнесу

Субота, 19 червня 2010, 10:22

На відшкодування ПДВ облігаціями згодні 11% бізнесу Волині.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДПА України у Волинській області, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Найбільші суми з відшкодування ПДВ числяться за корпорацією "Континіум" і Луцький підшипниковий завод ВАТ "СКФ Україна".

За словами заступника начальника ДПА України у Волинській області Інни Степанюк, на цей час із загальної передбаченої суми для області в 151 млн. грн. з відшкодування ПДВ на отримання облігацій підприємства Волині подали на 17 млн. грн. (11% від загальної кількості можливих заявників).

При цьому загальна сума заборгованості з відшкодування ПДВ перед суб'єктами господарювання області становить 354 млн. грн.

Реклама:

Степанюк пояснює різницю в сумах на отримання облігацій і загальною сумою заборгованості за ПДВ тим, що значні суми коштів знаходяться на оскарженні податковою службою в судах.

Оформлення відшкодування сум ПДВ облігаціями здійснюється за їх номінальною вартістю, яка кратна 1 тиячі гривень. Якщо сума не кратна 1 тисячі, то для платника податку оформлюється максимально можлива кількість облігацій, а залишок підлягає відшкодуванню з державного бюджету.

Погашення облігацій буде проводитися шляхом проведення кожного півріччя виплат з погашення основної суми боргу в розмірі 10% номінальної вартості облігації.

Ставка дохідності за облігаціями встановлюється на рівні 5,5% річних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: