"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Страховики скоротили заборгованість перед клієнтами

П'ятниця, 18 червня 2010, 19:12

З початку 2010 року загальна прострочена заборгованість страхових компаній перед клієнтами зменшилася майже на 150 млн. гривень.

Про це заявив голова Держфінпослуг Василь Волга, пише газета "Дело".

"Якщо на перше січня 2010 року прострочені борги всього ринку становили близько 1 млрд. гривень, то за підсумками неповних шести місяців вони скоротилися на 15% або майже на 150 млн. гривень", - сказав він.

За його словами, Комісія змусить страховиків до кінця року скоротити заборгованість перед клієнтами до 200 млн. гривень.

Реклама:

Саме така частка заборгованості на сьогодні є спірною: за страховими справах на цю суму ще немає остаточного рішення: чи повинні платити страховики чи ні.

"А ось 800 млн. гривень. Страхові компанії погасять обов'язково. І наші перевірки, які почалися з 1 червня, тому посприяють. Адже головний критерій, за яким ми оцінюємо страховика - це виконання його зобов'язань перед клієнтами", - запевняє Волга.

З усієї суми заборгованості 85-90% - це невиплати з автострахування - тобто за полісами КАСКО та ОСАЦВ, зазначає видання.

Крім того, істотно вплинув на зростання проблемної заборгованості і той факт, що у 2009 році збанкрутувала низка великих роздрібних страховиків - "Страхові традиції", "Галактика", "Вексель".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: