"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова уже підозрюють змову покупців "Луганськтепловоза"

П'ятниця, 18 червня 2010, 14:49

Кабінет міністрів не виключає, що на аукціоні з продажу державного пакета акцій ВАТ "Луганськтепловоз" була змова компаній, які брали участь в конкурсі.

Про це заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, повідомляє агентство "УНІАН".

"Зараз у нас в уряді розглядається питання, чому жодного кроку не зробили під час торгів. Була стартова ціна і ніхто нічого додатково не дав. Схоже, що була змова. Зараз займаємося", - сказав Клюєв.

Він зазначив, що складається ситуація, "коли дві компанії вийшли на торги і домовляються, хто купує".

Реклама:

"Вони (російські інвестори), наскільки я знаю, ще нічого не вклали, тільки починають вкладати. Купили його (Луганськтепловоз) за 410 млн. гривень", - нагадав Клюєв.

Відповідаючи на питання, якщо буде доведено, що була змова компаній під час аукціону, чи буде розірвано угоду про придбання, він сказав: "Ми подивимося. Я зараз нічого категоричного говорити не можу".

Як повідомлялося, 15 червня 2010 року російська керуюча компанія "Брянський машинобудівний завод", яка входить до російського "Трансмашхолдингу", була визнана переможцем конкурсу з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону з продажу 76,001% пакета акцій ВАТ "Луганськтепловоз".

Реалізаційна ціна підприємства перевищила його стартову ціну (400 млн. гривень) лише на 10 млн. гривень.

Всього в конкурсі брали участь дві компанії - ВАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання ім. Фрунзе" (НВО ім. Фрунзе") і Брянський машзавод. Третя компанія, яка подала заявку на конкурс, - "Мантара Холдинг" - не була допущена ФДМ до участі в ньому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!