"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна може стати "тихою гаванню" для західних грошей – банкір

П'ятниця, 18 червня 2010, 14:04

На тлі кризи в єврозоні Україна могла б стати привабливим майданчиком для перебування західних грошей - свого роду тихою гаванню, - однак для цього необхідно змінити законодавче поле.

Таку думку висловив голова правління "ВТБ Банку" (Україна) Вадим Пушкарьов під час Інтернет-конференції на порталі ЛІГА.net.

За словами банкіра, криза в Греції - це тільки початок, за нею підуть і інші.

"Є ще Іспанія, Португалія, Італія з їх колосальним співвідношенням дефіциту і ВВП. На їхньому тлі ми виглядаємо раєм", - сказав він.

Реклама:

"І при грамотному використанні ситуації, яка нині складається на нашу користь, при відповідних змінах законодавчого поля ми могли б стати дуже привабливим у фінансовому плані майданчиком для перебування західних грошей - свого роду тихою гаванню. Але, знову-таки, при грамотному підході", - підкреслив Пушкарьов.

Разом з тим, одним з основних напрямів розвитку України банкір вважає аграрний сектор.

"На жаль, ми живемо у світі ілюзій, вважаючи, що як і раніше є власниками високотехнологічних галузей. В основному все це вже в минулому", - зазначив він, додавши, що доля України в майбутньому - це, швидше за все, розвиток агропромислового комплексу, видобутку ресурсів.

"І дай Бог, якщо вдасться зберегти спільно з росіянами дуже вузький портфель так званих високотехнологічних галузей", - додав він.

Що ж стосується кредитування аграріїв, то, за словами Пушкарьова, досвід спілкування з ними був, як правило, негативним зважаючи на "вкрай низьку якість виконання своїх зобов'язань".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!