Електромобілі заполонять світ

П'ятниця, 18 червня 2010, 14:02

Понад 25% опитаних автолюбителів із США, Європи, КНР і Японії готові розглянути можливість придбання автомобіля з гібридним або з електричним двигуном, як тільки вони з'являться на ринку.

Про це йдеться в дослідженні, підготовленому Міжнародним центром "Ернст енд Янг" з надання послуг підприємствам автомобільної промисловості.

У звіті проаналізовано думки тисячі водіїв з різних країн з метою визначити рівень знань про нові технології, а також інтерес до автомобілів з гібридним або електричним двигуном.

В дослідженні, зокрема, зазначається, що близько 7% респондентів збираються придбати автомобіль з одним із зазначених моторів.

Реклама:

Якщо перерахувати частку тих, хто заявив в ході дослідження про готовність купити автомобіль з одним з таких двигунів від загальної кількості зареєстрованих водіїв у вказаних країнах, то сукупна чисельність потенційних покупців складе близько 50 мільйонів людей, половина з яких знаходиться в КНР, наголошується у звіті.

"Згідно з отриманими результатами перед автомобілями з гібридним та електричним приводом у найближчому майбутньому відкривається гарна перспектива зайняти істотну частку міжнародного автомобільного ринку", - підкреслив керівник Міжнародного центру Майк Генлі.

За його словами, якщо свої наміри реалізує лише невелика частина потенційних покупців від 50 мільйонів, попит все одно виявиться більш ніж достатнім для реалізації тієї кількості гібридних та електромобілів, яку в 2010-2011 роках планують виготовити провідні автовиробники.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!