Депутати підтримали введення єдиного соціального внеску

П'ятниця, 18 червня 2010, 13:33

Верховна рада підтримала в першому читанні законопроект про збір і облік єдиного соціального внеску, який пропонується ввести з 1 січня 2011 року.

За законопроект, поданий Кабінетом міністрів, проголосували 237 депутатів із 412 зареєстрованих у залі.

Документ пропонує запровадити в Україні єдину систему збору страхових внесків, їх обліку та контролю за повнотою і своєчасністю сплати, а також єдину інформаційну систему платників страхових внесків та застрахованих осіб.

Крім того, законопроект передбачає об'єднання функцій зі збору страхових внесків і контролю за їх сплатою одним органом - Пенсійним фондом.

Реклама:

Передбачається, що Пенсійний фонд також буде вести державний реєстр соціального страхування (реєстр страховиків і реєстр застрахованих осіб), що дозволить забезпечити більш повний доступ до інформації для застрахованих осіб щодо отриманих ними страхових прав.

У законопроекті наголошується, що введення єдиного соціального внеску, який пропонується ввести з 1 січня 2011 року, дозволить значно спростити взаємодію платників з фондами соціального страхування.

Крім того, це торкнеться і адміністративних витрат роботодавців на оформлення платежів, підготовку і подачу звітностей, які значно скоротяться.

При цьому наголошується, що механізм розрахунку, нарахування та сплати єдиного соціального внеску буде функціонувати за одним і тим же принципом, за яким здійснюється сплата страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!