Укрсоцбанк пішов війною на "Пузату хату"

П'ятниця, 18 червня 2010, 10:57 -

Укрсоцбанк заявляє про злочинні дії з боку власників мережі "Пузата хата".

Про це йдеться в офіційному пресс-релізі, розповсюдженому прес-службою банку.

"Загальна сума фінансування, наданого банком мережі ("Пузата хата" - ЕП), перевищила 70 мільйонів доларів США без урахування відсотків. Саме завдяки вчасній фінансовій підтримці мережа тривалий час залишається одним з провідних операторів на українському ринку", - йдеться в повідомленні.

Протягом усього строку співпраці банк завжди з розумінням ставився до потреб мережі, захначає прес-служба.

Реклама:

За інформацією фінустанови, 2009 року Укрсоцбанк пішов на зустріч власникам мережі та змінив строки сплати процентів та повернення кредиту, "що дало можливість мережі впоратися з наслідками фінансової кризи".

"Втім, такі партнерські дії з боку Укрсоцбанку не завадили власникам мережі відмовитися від виконання будь-яких зобов'язань перед банком", - наголошується в повідомленні.

Прес-служба інформує, що вже на початку 2010 року без згоди банку було змінено компанію, яка управляє закладами громадського харчування, а компанія-позичальник банку заявила про своє банкрутство.

"Таким чином, усі ресторани мережі продовжують свою діяльність, проте увесь дохід отримує компанія, яка формально не отримала фінансування від банку та не відповідає за його обслуговування", - зазначається в повідомленні. 

"В результаті таких махінацій та фіктивного банкрутства власники мережі фактично заявили про своє бажання вкрасти гроші, отримані від банку", - заявили в банку.

Фінансова установа офіційно засуджує злочинні дії власників мережі "Пузата хата" та рішуче заявляє про те, що докладе всіх зусиль для притягнення всіх винних осіб до кримінальної відповідальності, а також стягнення заборгованості перед банком у повному розмірі.

Посадові особи банку вже звернулися з відповідними заявами до правоохоронних органів та вищих органів державної влади України. 

Крім того, Укрсоцбанк закликає представників вітчизняного та іноземного бізнесу утриматися від стосунків з мережею, як з ненадійним діловим партнером.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: