"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Золото прагне встановити новий рекорд росту

П'ятниця, 18 червня 2010, 10:31

Золото може подорожчати до рекордного рівня в 1300 доларів за тройську унцію в 2010 році, оскільки попит на валюти в якості засобу інфляційного хеджування знижується.

Про це заявив керівник відділу сировинних ринків і керуючий директор токійської філії Standard Bank Брюс Ікемідзу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Bloomberg.

Долар і євро можуть втратити свою привабливість для інвесторів, оскільки економіка розвинених країн росте набагато слабкіше ринків, що розвиваються, зокрема, Китаю.

Оскільки найближчим часом заміни цих валют як резервні не передбачається, попит на золото буде рости, заявив Ікемідзу.

Спот-ціна золота коливається у п'ятницю у 1243 дол. за тройську унцію, близько до історичного максимуму в 1252,11 дол. за унцію, зафіксованому 8 червня на тлі ослаблення курсу долара.

"США ніколи не повернуть собі домінуючу позицію у світовій економіці, оскільки темпи зростання тепер задають економіки, що розвиваються", - вважає Ікемідзу.

На його думку, центробанки світу цього року можуть виявитися нетто-покупцями золота. У минулому році держзакупівлі золота скоротилися на 82%, до 41 тонни, в порівнянні з 232 тоннами в 2008 році.

Платина, як прогнозує Ікемідзу, буде торгуватися в діапазоні від 1500 дол. до 1800 дол. за тройську унцію до кінця 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!