"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Богдан" заїде в Крим

П'ятниця, 18 червня 2010, 10:35

Корпорація "Богдан" підписала з Радою міністрів Криму меморандум, в якому зобов'язалася до кінця 2010 року поставити автономії 100 тролейбусів.

Також "Богдан" налагодить за два місяці виробництво та ремонт тролейбусів на півострові і проведе модернізацію контактної мережі вартістю 200 млн. гривень, пише видання "Комерсант-Україна" .

Видання зазначає, що 17 червня компанія перемогла в тендері білоруський "Белкоммунмаш" та Львівський автобусний завод.

За словами кримського прем'єра Василя Джарти, корпорація "Богдан" перемогла завдяки тому, що погодилася на умови уряду Криму, зокрема, на створення спільного підприємства із збірки тролейбусів в республіці.

Реклама:

Модернізація тролейбусного сполучення в Криму буде здійснюватися за рахунок коштів, які Крим має намір отримати від випуску облігацій внутрішньої позики у розмірі 400 млн. гривень.

Видання нагадало, що рішення про випуск облігацій Верховна рада Криму прийняла 12 травня 2010 року.

У "Богдані" результатами тендеру залишилися задоволені.

"Ми готові вкласти 12 млн. гривень на організацію виробництва і створення робочих місць", - повідомив прес-секретар корпорації Сергій Красуля.

Виробництво тролейбусів буде організовано на базі "Кримтехномаша", що входить в структуру корпорації.

"На сьогоднішній день оптимальним тролейбусом для забезпечення міст і гірських трас Криму є 12-метровий низькою підлогою тролейбус Т701", - сказав Красуля.

Як повідомлялося, "Богдан" і чеська компанія Cegelec будуть спільно виробляти 12-метрові тролейбуси з низькою підлогою в чеському місті Острава для постачання їх до країн ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: