Націоналізовані банки підуть з молотка

П'ятниця, 18 червня 2010, 09:58

Фонд держмайна розробив механізм залучення інвесторів в націоналізовані банки шляхом продажу їх акцій на аукціонах.

Згідно з документом, перед викупом або продажем акцій націоналізованих банків буде проводитись їх оцінка, яка і стане початковою ціною держпакета при його продажі на конкурсі, пише видання "Комерсант-Україна" .

Видання зазначає, що при продажі акцій націоналізованих банків пропонується крок торгів на аукціоні встановити не менше 1% вартості пакета.

Реклама:

Проте Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку вважає необхідним продавати акції рекапіталізованих банків тільки на фондових біржах.

Видання нагадало, що влітку 2009 року Кабмін рекапіталізував три банки: Укргазбанк - 87,7% акцій, банк "Київ" - 99,93%, і Родовід Банк - 99,99%.

У березні 2010 року віце-прем'єр Сергій Тігіпко повідомив про початок підготовки рекапіталізованих банків до продажу і доручив її ФДМ.

Для визначення вартості рекапіталізованих банків в ДКЦПФР запропонували продавати на фондовій біржі невеликі пакети їхніх акцій.

Продаж контрольних пакетів акцій цих установ, таким чином, буде проводитися виходячи з їх ринкової вартості і виключно на біржі.

Головний аргумент комісії полягає в тому, що на підставі котирувань цінних паперів в процесі біржової торгівлі визначається їх справедлива і об'єктивна вартість.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: